Objednejte si nás!
Verze pro tisk

Poctivý kuřecí vývar

Počet porcí
8
Čas přípravy
příprava cca 30 min. (doba vaření 3-4 hod.)
Obtížnost

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí polévkovou směs vložíme na pečicí plech, dáme do předehřáté trouby na 180-200 °C a pečeme cca 30 minut.
  • 2
    Když jsou skelety upečené, přendáme je do hrnce se studenou vodou. Do plechu, na kterém jsme pekli kuřecí skelety, nalijeme trochu studené vody a i s výpekem přelijeme do hrnce. Pokud je třeba, výpek seškrábeme. Do hrnce dál přidáme dle velikosti asi dvě mrkve, menší kousek celeru, neoloupanou přepůlenou cibuli, neoloupaný stroužek česneku, petrželovou nať, řapíkatý celer či libeček.
  • 3
    Po přibližně 20 minutách vaření začneme sbírat pěnu, která se nám tvoří na povrchu vývaru (je třeba odebrat veškerou pěnu, jinak bude vývar kalný).
  • 4
    Když se nám již netvoří pěna, snížíme teplotu, přidáme celý pepř a necháme vývar táhnout cca 3-4 hodiny. Pokud je třeba, přiléváme vodu. Vývar solíme až v závěřu přípravy – jelikož při vaření dochází k velké redukci, mohi bychom polévku přesolit.
  • 5
    Vývar přecedíme přes velmi jemný (hustý) cedník
  • 6
    Játrové knedlíčky vaříme ve vroucí vodě cca 10 minut.
  • 7
    Do vroucího vývaru nasypeme Polévkovou zeleninu a necháme prohřát.
  • 8
    Do polévky můžeme přidat i nakrájenou uvařenou zeleninu, která nám zbyla z vaření vývaru. Pokud chceme pokrm oživit čerstvou zeleninou, můžeme nakrájet například celer na velmi malé kostičky – takto se nám v polévce uvaří během okamžiku.
  • 9
    Před podáváním nasekáme do vývaru petrželku či jinou zelenou bylinku.

Family Market výrobky v receptu