Není potřeba mít za každou cenu čerstvé ovoce, když víte, jak správně použít ovoce mražené. Dokonce má mražené ovoce oproti čerstvému několik výhod.
Jak použít mražené ovoce na dort
- Ovoce nerozmrazujte předem - Na dort umisťujeme mražené ovoce až ve chvíli, kdy je připraven k pečení. Pokud bychom na dort dali ovoce rozmražené, pustilo by vodu a dort by se mohl rozmočit. Z tohoto důvodu udržujeme mražené ovoce ve zmrazeném stavu až do doby, než je přidáváme na dort.
- Před pečením obalte zmrazené ovoce v mouce - Zmrazené ovoce je kvůli přebytečné vodě těžší a má tendenci při pečení klesat. Abyste se tomuto problému vyhnuli, opatrně obalte mražené jahody nebo jakékoli ovoce, které se rozhodnete použít, v malém množství mouky.
- Zvyšte dobu pečení - Mnoho receptů, které používají čerstvé ovoce neuvádí upravenou dobu pečení pro mražené ovoce. Je samozřejmé, že jahodovo-rebarborový koláč připravený z mraženého ovoce by se měl péct déle, protože mražené ovoce snižuje teplotu náplně koláče. Chcete-li dosáhnout stejného výsledku jako u koláče s čerstvým ovocem, prodlužte dobu pečení o 5 minut nebo více.
Výhody mraženého ovoce
- je k dispozici po celý rok
- můžete ho použít ihned z mrazáku
- je již umyté a připravené k použití
- mražené ovoce je zmrazeno v době své největší zralosti ihned po sklizni, tudíž si zachovává chuť a živiny, někdy více než čerstvé