V tomto článku vám představíme jednoduchý návod, který vám pomůže rozpéct mražené pečivo k dokonalosti.
Mražené pečivo je skvělým řešením pro ty, kteří nechtějí nebo nemají čas kupovat stále čerstvé pečivo. Navíc, pokud víte, jak správně rozpéct mražené pečivo, můžete docílit chutného pečiva jako z pekárny.
Rozpékání pečiva v troubě
- Předehřejte troubu na teplotu uvedenou na obalu mraženého pečiva. Většinou se doporučuje předehřát troubu na 200°C.
- Rozložte mražené pečivo na plech vyložený pečicím papírem.
- Ujistěte se, že mezi kousky pečiva je dostatečný prostor, aby se mohlo rozpínat.
- Vložte plech s pečivem do předehřáté trouby a nastavte si čas dle návodu na obalu. U kaiserek se doporučuje čas 8 minut, u baget až 14 minut.
- Po uplynulém čase by pečivo mělo dosáhnout zlatavé barvy a být krásně křupavé.
- Vyjměte pečivo z trouby a nechte ho chvíli vychladnout.