Znáte něco lepšího k snídani než čerstvé, křupavé pečivo s lahodným bylinkovým máslem? Tak se nechte inspirovat naším receptem a připravte si tuto pochoutku, která se skvěle hodí také ke grilovanému masu.
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: 20 minut + chlazení
- 100 g soleného másla
- Hrst bylinek (např. Petrželka, Pažitka)
- ½ stroužku česneku nebo Medvědí česnek
- 2 lžíce lehce opražených mandlí
- 1 lžíce olivového oleje
Změklé máslo rozmixujte, přidejte hrst najemno nasekaných bylinek, prolisovaný česnek a lžíci olivového oleje. V hmoždíři rozdrťte mandle a přidejte do másla. Vše dobře promíchejte. Hotovým máslem naplňte tvořítka na led nebo čokoládu a dejte ztuhnout do ledničky. Podávejte ke grilovaným steakům nebo jen s čerstvým pečivem.