Svěží pomazánka z mladého hrášku bude jistě chutnat celé rodině. Nejlépe vynikne na čerstvém pečivu nebo opečeném toastu. A zdravá snídaně je hotová!
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3
- 80 g Gervais Original
- 300 g hráškového pyré
- 100 g strouhaného sýru (parmezán, popř. mozzarella)
- 1 stroužek česneku nebo Medvědí česnek
- čerstvá máta
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Hráškové pyré necháme povolit v mikrovlnné troubě cca 7 minut, promícháme a poté dáme vychladit do ledničky. Ve větší misce (popř. mixéru) důkladně promícháme Gervais s hráškovým pyré a nastrouhaným sýrem. Přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej, osolíme, opepříme. Podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými bagetkami, zdobíme lístky máty.