Perfektní inspirace na nedělní oběd! Lehká a šťavnatá krůtí prsa se špenátem budou skvěle chutnat např. se šťouchanými bramborami. Rolky navíc můžete naplnit dle Vaší chuti, fantazii se meze nekladou.
Náročnost: Střední
Doba přípravy: cca 60 minut
Počet porcí: 2
- 300 g krůtích prsou
- 100 g listového špenátu
- 100 g cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- pepř, sůl
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička koriandru
- 2 stroužky česneku nebo Medvědí česnek
- 50 g strouhaného parmezánu
- 2 lžíce přepuštěného másla
Rozmrazená krůtí prsa omyjeme a osušíme, rozklepeme tak, aby bylo maso všude stejně silné. V misce smícháme 1 lžíci olivového oleje, sůl, pepř, uzenou papriku a koriandr. Krůtí plátky v této směsi obalíme a necháme chvilku marinovat. Mezitím na 1 lžíci olivového oleje zpěníme cibulku. Do pánve přidáme rozdrcený česnek společně s listy špenátu. Na maso rovnoměrně rozprostřeme špenát a zasypeme parmazánem. Prsa zabalíme do tvaru rolek a upevníme pomocí špejle nebo zavážeme provázkem. Rozpálíme pánev a rolky opečeme na přepuštěném másle rovnoměrně ze všech stran po dobu cca 15 minut.