Hummus, oblíbená pochoutka zejména v oblasti Středního východu, se tradičně připravuje z cizrny smíchané s tahinou, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a česnekem. Podle našeho receptu si můžete připravit svěží variantu s lahodným hráškem.
Náročnost: Střední
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2
- 100 g cizrny (předvařené, popř. konzervované)
- 120 g Hrášku
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- 1 lžička (sušeného) česneku (popř. Medvědí česnek)
Všechny ingredience dejte do misky a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Vzniklou směs dejte vychladit do lednice. Hummus podávejte se zeleninou, nebo namažte na toust. Ozdobte několika celými kuličky cizrny a hrášku, popř. můžete pokapat dýňovým olejem.