Dýňová polévka je tradičním podzimním pokrmem, který zahřeje a oslní svou výbornou chutí. Navíc je velmi snadná na přípravu a oblíbená u všech generací.
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4
- Dýně nakrájená na kostky (není třeba loupat)
- 1 cibule
- 40 g másla
- 200 ml smetana
- cca 500 ml vody + Delikatess vývar
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na másle zpěníme cibulku nakrájenou velmi nadrobno. Po zezlátnutí přidáme kostičky dýně a za občasného zamíchání opékáme cca 10 minut. Přidáme vývar, povaříme, nakonec zjemníme smetanou, osolíme a opepříme. Na talíři můžeme ozdobit lžičkou zakysané smetany a strouhaným muškátovým oříškem.