Italská klasika ve zdravém provedení! Připravte si pizzu z celozrnné špaldové nebo žitné mouky a ozdobte dle receptu nebo Vaší chuti.
Náročnost: Střední
Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4
- 120 g celozrnné špaldové nebo žitné mouky
- 2 lžíce oleje
- 4 g sušeného droždí
- 100 ml vlažného mléka
- špetka soli
- 1 lžíce oregana
- 1 lžička třtinového cukru
- 300 g rajčat v konzervě
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička tymiánu
- 100 g mozzarelly
- 2 čerstvá rajčata
V misce smícháme mouku, olej, droždí, teplé mléko, sůl a cukr. Přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 1 hodinu na teplé místo vykynout. V další misce si smícháme rajčata z konzervy, vylisovaný stroužek česneku a tymián, oregano a špetku soli. Vykynuté těsto vyválíme do kruhu a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Navrch poklademe na plátky nakrájená čerstvá rajčata a mozzarellu. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C cca 25 minut. Na pizzu můžeme přidat ještě libovolné ingredience - např. špenát, kuřecí maso, šunku, zeleninu ap.