Hovězí líčka patří mezi vyhlášené delikatesy. Po přípravě jsou krásně křehká a šťavnatá. Naše líčka jsou již marinovaná, připravená metodou sous-vide s kořenovou zeleninou. Připravte si je klasicky s bramborovou kaší – s námi snadno a rychle.

Náročnost: Snadné
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

  • 900 g Hovězí líčka 
  • 800 g Bramborová kaše (cca 56 bločků)
  • cca 50 ml mléka (množství můžete upravit dle chuti)
  • příp. sůl, pepř

Hovězí líčka nechte rozmrazit, vložte je do pekáčku vhodného do trouby, podlijte trochou vody a pečte při 220 °C 15-20 minut. Do hrnce nalijte mléko a opatrně zahřejte. Poté přidejte bločky zmrazené kaše a za stálého míchání vařte na středním plamenu po dobu cca 10 minut. Dle chuti osolte. Líčka servírujte na lůžku z bramborové kaše. Pokrm můžete doplnit o zeleninovou přílohu, např. Barevný zeleninový mix.

 

Hovězí líčka s bramborovou kaší