Kuřecí stehna jsou velmi vděčný druh masa. Jsou tučnější než prsa, ale díky tomu si zachovávají šťavnatost. Stehna můžete péct, dusit, smažit a pokud je vykostíte, můžete z nich připravit ty nejlepší řízky nebo třeba oblíbenou čínu. Ideální a velmi oblíbenou přílohou jsou jak pro dospělé, tak i pro děti hranolky, které můžete připravit zdravěji - pečením v troubě.
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: cca 90 minut
Počet porcí: 4
- 4 ks Kuřecí stehna
- 800 g Hranolky vlnky
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 6 lžic sójové omáčky
- 1 lžička pálivé papriky
- 1 lžíce hnědého cukru
- sůl, pepř
Vyjměte kuřecí stehna z obalu, zakryjte a nechte rozmrazit v chladničce. Poté je omyjte pod vodou a osušte. Na přípravu marinády promíchejte rostlinný olej se sójovou omáčkou, přidejte nasekaný česnek, sůl, cukr, papriku a vše důkladně promíchejte. Kuřecí stehna dejte do mísy, zalijte marinádou a nechte naložené cca 30 minut odležet. Stehna pečte dozlatova v nádobě vhodné do trouby, na 200 °C. Zmrazené hranolky pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C 10-12 minut. Hotový pokrm doplňte o vhodnou zeleninovou přílohu, např. Směs de Luxe.