Není snad klasičtější české jídlo než smažený řízek servírovaný s bramborem nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou. Využijte náš rychlý recept na tuto dokonalou klasiku, kterou miluje snad skoro každý.
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: cca 15 minut
Počet porcí: 3
- 720 g (6 ks) Vepřové řízky
- 1000 g Bramborová kaše
- mléko
- citrón
- máslo
Vepřové řízky vložte ve zmrzlém stavu do předehřáté pečicí trouby a pečte cca 15 minut při teplotě 200 °C. Pro přípravu 1 porce kaše (200 g) nalijte do hrnce 6 polévkových lžic mléka a opatrně zahřejte. Do hrnce s mlékem vložte 14 bločků zmrazené kaše a za stálého míchání vařte na středním plamenu po dobu cca 4 minut. Řízek dozdobte plátkem citrónu, na porci hotové bramborové kaše položte kousek másla.