Koule z mletého masa jsou velmi oblíbené v mnoha kuchyních světa. Ať už hledáte masové kuličky na různé způsoby, rozhodně si pochutnáte na tomto italském receptu.
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: cca 30 minut
Počet porcí: 4
- 1000 g Masové kuličky
- 500 g Žampiony plátky
- 1 ks střední cibule
- 80 ml bílé víno
- 500 ml voda
- 100 ml smetana ke šlehání
- 1 lžíce sójová omáčka
- několik snítek tymiánu
- sůl, pepř
- olivový olej
- máslo
Masové kuličky opečte na pánvi cca 5 minut. V hrnci osmahněte na troše másla a olivového oleje oloupanou a jemně nakrájenou cibuli. Přidejte žampiony, zvyšte oheň a vše restujte, dokud se nevyvaří veškerá tekutina. Poté vše osolte a opepřete. Přidejte bílé víno a zhruba 2 minuty povařte. Zalijte vodou, vhoďte snítky tymiánu a vše přiveďte k varu. Do vroucí omáčky vhoďte osmahnuté masové kuličky a vše vařte zhruba 20 minut. Nakonec omáčku zjemněte smetanou, dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou. Posypte zelenou petrželkou a podávejte s vařenou rýží či těstovinou.