Quiche je tradiční francouzský druh slaného koláče. Hodí se hlavně jako předkrm, ale je možné ho podávat i jako lehkou večeři. V našem receptu najdete tip na netradiční spojení chřestu a lososa.
Náročnost: Střední
Doba přípravy: cca 60 minut
Počet porcí: 4
- 2 ks Listové těsto
- 200 g Filety z lososa
- 150 g bílý chřest
- 150 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 100 ml vývar Delikatess
- 2 lžíce kopru
- sůl, pepř
- 2 lžičky extra panenského olivového oleje
Rozmrazte v ledničce filety z lososa a listové těsto. Chřest nakrájejte na malé kousky a vařte ve vývaru cca 5 minut. Umyjte lososa, osušte a nakrájejte na kousky. Smíchejte zakysanou smetanu, vejce, nakrájený kopr, ochuťte solí a pepřem. Olivovým olejem vymažte malé formy na quiche a vyložte listovým těstem. Na těsto poklaďte kousky chřestu a lososa, navrch naneste krém ze zakysané smetany. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca 30 minut. Podávejte ozdobené čerstvým koprem.