Losos je velice oblíbenou a chutnou rybou. Obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek a je oblíbený i u dětí. Dá se připravit na opravdu mnoho způsobů a kombinovat s mnoha různými přílohami. Vyzkoušejte jej trochu netypicky s fazolovými lusky - tyto dvě ingredience se k sobě skvěle hodí.
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
- 300 g Losos filety porce
- 300 g Fazolové lusky
- 1 ks cibule šalotka (nebo můžete použít Cibule kostičky)
- olej
- máslo
- koření, příp. bylinky
- sůl, pepř
Filety z lososa vyjměte z obalu a nechte rozmrazit v lednici. Poté filety omyjte, osušte a okořeňte dle chuti. Mrazené fazolky vložte do osolené vroucí vody a krátce povařte. V pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte filety a pozvolna je pečte při střední teplotě cca 12-15 minut. V průběhu pečení je obraťte. Na druhé pánvi orestujte na oleji nakrájenou cibulku, přidejte osušené fazolové lusky, osolte a krátce orestujte. Opečeného lososa můžete pokapat citrónovou šťávou či posypat čerstvými bylinkami. Servírujte jej s fazolkami a bramborovou přílohou, např. Rösti.