Recepty
Přinášíme Vám inspiraci pro Vaše každodenní vaření. Připravte své rodině na stůl to nejlepší. S námi můžete být šéfkuchařem i Vy!
Pečené filé z tresky s brokolicí
Pamatujete si, kdy jste naposledy připravovali rybu? Nabízíme Vám jednoduchý a zdravý recept, jak rychle připravit skvělé pečené filé s brokolicí, které krásně voní po másle. Servírovat můžete buď klasicky i s dalšími přílohami nebo netradičně a dát je do sendviče s další čerstvou zeleninou a majonézou!
Filety z mořské štiky se zeleninou
Zvýšená spotřeba ryb dokazuje, že ryba na talíři je správná volba. Filety z mořské štiky jsou přesně to jídlo, které uvaříte rychle, když jste příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a máte hotový zdravý a vynikající oběd.
Vepřová žebra s americkými bramborami
Krásně vypečená vepřová žebra jsou zkrátka dobrota. Připravíte si je jednoduše při Vašem grilování s přáteli nebo rodinou. Velmi dobrý doplněk k této pochoutce je například porce grilované zeleniny nebo klasika americké brambory.
Medové krůtí filety
Pojďme se dnes podívat na recepty z krůtího masa. Někteří odborníci toto maso dokonce řadí mezi tzv. super potraviny. Díky svému unikátnímu složení pomáhá předcházet řadě civilizačních nemocí. Ať se rozhodnete pro kterýkoli způsob přípravy, vždy si pochutnáte!
Obalovaná treska s hráškem
Treska pestrá patří mezi nejčastěji lovené ryby světa, má krásně šťavnaté maso. Není proto divu, že se i v českých domácnostech stala synonymem pro mořské ryby. Ideální příloha k této rybě je mladý hrášek, který můžeme např. jednoduše restovat na másle. A chutnat bude celé rodině!
Grilované krevety
Obliba mořských plodů v našich končinách bez moře stoupá. Jedná se o velmi lahodnou a zdravou stravu s jednoduchou přípravou. A krevety jim kralují - stačí pár minut a jsou hotové. Připravte si náš snadný recept na grilované krevety s bylinkami, kde jako ideální přílohu můžete použít čerstvě rozpečené pečivo. Je to opravdová lahůdka!
Pečená kuřecí stehýnka s hranolkami
Kuřecí stehna jsou velmi vděčný druh masa. Jsou tučnější než prsa, ale díky tomu si zachovávají šťavnatost. Stehna můžete péct, dusit, smažit a pokud je vykostíte, můžete z nich připravit ty nejlepší řízky nebo třeba oblíbenou čínu. Ideální a velmi oblíbenou přílohou jsou jak pro dospělé, tak i pro děti hranolky, které můžete připravit zdravěji - pečením v troubě.
Grilované medailonky se zeleninou
Ideální tip na Vaši gril party! Výtečně ochucené medailonky z vepřové panenky jsou na grilu hotové za pár minut, stejně tak rychle připravíte zdravou přílohu v podobě grilované zeleniny. Tak se nechte inspirovat, přejeme Vám dobrou chuť!
Pečené steaky z tuňáka se zeleninou
Tuňák žlutoploutvý je jednou z nejvíce využívaných ryb v gastronomii. Maso má velmi jemnou chuť, bez aroma "rybiny". Chutí připomíná telecí maso, barva steaků je červená a při zahřívání postupně bledne. Nesmí se dlouho tepelně upravovat, jinak se maso vysuší a zešedne. Vhodná zeleninová příloha doplní delikátní chuť této rybí speciality.
Strana 2 z 5